ans hoefnagel

Ik zie mijzelf als iemand met de kwaliteit van eenvoud en met een fascinatie voor complexiteit. Ik heb sinds jaar en dag mijn hart verpand aan taal en literatuur en ben voortdurend op zoek naar mooie en interessante boeken. Ik schrijf. Met oog voor detail en nuance zonder het grote geheel uit het oog te verliezen.

Ik reisde over de hele wereld: ver weg, dichtbij. Naar stad en stilte. Ik nam deel aan expedities in het noordpoolgebied en schreef er reisverhalen over.

Ik studeerde nederlands en sociale en andragogische wetenschappen. Ik was stafdocent aan de opleiding Creatieve Therapie in Nijmegen waar de kunstzinnige media muziek, drama en beeldend vormen het hart van opleiding zijn en in het beroep op methodische wijze ingezet worden. Ik heb een rijke ervaring in het ontwerpen van studie- en lesprogramma's, in het geven van practica, van hoor- en werkcolleges. Met het oprichten van de Schrijfschool Nijmegen ben ik weer terug bij mijn liefde van het eerste uur.

Ik schrijf in opdracht.

Ik vertaal gedichten van de Amerikaans explorer, dichter, componist Dennis Schmitt, die publiceert onder de naam D. O'Farrell.

portret van ans hoefnagel